U bevindt zich hier: Reisorganisaties Van Verre Laos  
 VAN VERRE
Thailand
Vietnam
Maleisie
Cambodja
Laos
 REISORGANISATIES
Van Verre
Thailand online
Vietnam online
MaleisiŽ online
Laos online
Cambodja online
Djoser
Reisspecialist.nl
NRV Holiday
Baobab
OAD
FOX Vakanties
Wereldreisgids.nl
Namasté Reizen
De Reisspecialisten
Koning Aap Reizen
KRAS
Vamonos Travels
De Jong Intra Vakanties
Kuoni
Traveltroef
BezoekThailand.nl

LAOS
 

Reizen in Laos, uw privé vakantie op maat

Laos was tot enkele jaren geleden één van de meest geïsoleerde landen van zuidoost Azië. Tegenwoordig is een vakantie in Laos zeer goed te doen. Tijdens uw reis door Laos treft u nog het echte traditionele leven aan. De mensen in Laos zijn buitengewoon aardig en vriendelijk. Een aantal plekken moet u absoluut zien. Proef tijdens uw privé-rondreis de Franse koloniale sfeer in de hoofdstad Vientiane en geniet van de talrijke tempels in de historische koningsstad Luang Prabang. De stad staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


 

Varen van Thailand naar Laos

U rondreis door Laos begint bij de grens tussen Thailand en Laos. Hier gaat u aan boord van een mooie rivierboot, de Luangsay, vanwaar u rustig door een prachtig gebied vaart. Wegen zijn er hier niet. Het is een prachtige reis van twee dagen. Het reizen op deze manier naar Luang Prabang is uniek.

Rondreizen in het noorden van Laos

Bezoek tijdens uw vakantie in Laos de Plain of Jars, oftewel Vlakte der kruiken, en geniet van een ware ontdekkingsreis. Men denkt dat de kruiken meer dan 2000 jaar oud zijn. Archeologen weten nog steeds niet wat het specifieke nut van de kruiken was. Werden ze gebruikt als urnen voor de overledenen of toch om rijstwijn te bewaren? Er zijn meer dan honderd van deze mysterieuze velden met vazen van zandsteen. U bezoekt tijdens uw privé-rondreis in Laos een plek waar kruiken liggen van meer dan duizend kilo! Hoe zijn de kruiken daar terecht gekomen? Het blijft een raadsel, maar deze prachtige monumenten zullen zeker een hoogtepunt van uw vakantie in Laos zijn!


 

Tijdens uw rondreis door het noorden van Laos bezoekt u zeker Luang Prabang, de vroegere koningshoofdstad van Laos, waar u prachtige, eeuwenoude tempels aantreft. De stad is fraai gelegen op een plek waar de Mekong- en Kane-rivier samenkomen. Luang Prabang ligt op een compact schiereiland, zodat u de stad gemakkelijk lopend kunt ontdekken. Tijdens uw vakantie in Laos bezoekt u in dit Frans-koloniale stadje belangrijke tempels, maar ook een klooster. Ook de Pak Ou-grotten zijn zeer de moeite waard. De reis over land vanaf het noorden, via Vang Vieng naar Vientiane, is prachtig.


 

Het onbekende zuiden van Laos

U reist naar Don Khone, één van de kleinere eilanden in het Si Pan Don-gebied. Per boot bezoekt u het gebied van de 4000 eilanden (Si Pan Don). De Mekong-rivier is op dit stuk op zijn breedst. Als het water zich terugtrekt, ontstaan er vele kleine eilandjes. Op grote afstand hoort u al het gebulder van het water van de Khone Phapheng- en Li Phi-watervallen. Tijdens uw vakantie in Laos heeft u de unieke mogelijkheid om de zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn te spotten. Op het Bolaven Plateau maakt u een ritje op een olifant en bezoekt u inheemse dorpen. Vanaf uw hotel kijkt u uit op de indrukwekkende Tad Fane-watervallen, die zich 200 meter diep in een snelstromende rivier storten. Als u gaat rondreizen in dit deel van Laos, maakt u ook schitterende wandelingen door de ruige natuur.


 

Waarom uw Laos vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé vakanties; u reist dus door Laos met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s maken of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een privé-rondreis van Van Verre biedt u een andere kijk op Laos. Kijk bij de rondreizen en bouwstenen, om inspiratie voor uw vakantie in Laos op te doen! Alle reizen kan men aanpassen aan uw wensen.

meer informatie