U bevindt zich hier: Reisorganisaties Van Verre Vietnam  
 VAN VERRE
Thailand
Vietnam
Maleisie
Cambodja
Laos
 REISORGANISATIES
Van Verre
Thailand online
Vietnam online
MaleisiŽ online
Laos online
Cambodja online
Djoser
Reisspecialist.nl
NRV Holiday
Baobab
OAD
FOX Vakanties
Wereldreisgids.nl
Namasté Reizen
De Reisspecialisten
Koning Aap Reizen
KRAS
Vamonos Travels
De Jong Intra Vakanties
Kuoni
Traveltroef
BezoekThailand.nl

VIETNAM
 

Reizen door Vietnam, uw privé vakantie op maat

Uw reis door Vietnam wordt een waar feest door het prachtige landschap, de rijke cultuur en geschiedenis en de zeer vriendelijke bevolking.

Een vakantie in Vietnam biedt in feite alles: mooie gebouwen uit de Frans-koloniale tijd, uitgestrekte, hoge bergen waar kleurrijke bergvolkeren leven, een lange kustlijn van noord naar zuid en belangrijke overblijfselen uit een rijk cultureel verleden.

Vakantie in Vietnam: steden, natuur en strand

De grootste steden die u tijdens uw reis door Vietnam bezoekt, zijn Saigon, tegenwoordig Ho Chi Minh City genaamd, en Hanoi: overzichtelijk en totaal verschillend. Saigon is extravert, gevoelig voor de vooruitgang, Hanoi is rustiger en sereen. Tijdens uw rondreis door de Mekong-delta in Vietnam zult u zien hoe buitengewoon vruchtbaar het gebied is. Alle soorten tropisch fruit groeien er. De kusten zijn lang en grotendeels voorzien van witte zandstranden. In het zuidelijk deel van Vietnam ontstaan nu op kleine schaal strandbestemmingen.


 

Vietnam telt vele verschillende bergvolkeren, vooral in het uiterste noorden leven vele stammen nog in afzondering. Rondreizen daar is dan ook bijzonder. Eveneens in het noorden kunt u reizen naar Halong Bay met zijn talrijke rotsformaties, een paar dagen varen op een jonk is een absolute aanrader. Een privé-rondreis door Vietnam: geweldig!

Reis door de turbulente geschiedenis van Vietnam

Vroegere dynastieën hebben een rijke cultuur achtergelaten; in heel Vietnam treft u daar overblijfselen van aan, zoals in het centraal gelegen Hue, u zult dit ervaren tijdens uw privé-rondreis door dit prachtige, langgerekte land. Met name China is vele malen het land binnengedrongen. De Fransen zijn eveneens lange tijd heer en meester in Vietnam geweest, vele koloniale gebouwen (waarvan een aantal zijn omgebouwd tot hotel) zijn daar tijdens de rondreizen de stille getuigen van.
Vietnam telt vele verschillende bergvolkeren. Vooral in het uiterste noorden leven vele stammen nog in afzondering. Rondreizen daar is dan ook bijzonder. Bezoek tijdens u vakantie in Laos Halong Bay, met zijn talrijke rotsformaties. Een paar dagen varen op een jonk is een absolute aanrader. Een privé-rondreis door Vietnam: in één woord geweldig!


 

Vroegere dynastieën hebben een rijke cultuur achtergelaten die u niet kunt missen tijdens uw vakantie in Vietnam. Zo is China het land vele malen binnengedrongen. De Fransen zijn eveneens lange tijd heer en meester in Vietnam geweest. Vele koloniale gebouwen (waarvan een aantal zijn omgebouwd tot hotel) zijn daar tijdens uw rondreis door Vietnam de stille getuigen van.
Vietnam heeft eveneens een recente oorlogsgeschiedenis: de oorlog tegen de Amerikanen. Een opmerkelijke herinnering daaraan is bewaard gebleven in de Cu Chi-tunnels, een immens ondergronds tunnelstelsel. Uw reis naar de tunnels onderneemt u vanuit Ho Chi Minh City.


 

Rondreizen door het langgerekte Vietnam

Vietnam is, als u er uitgebreid doorheen wilt reizen, te doen in ongeveer vier weken. Maar als u die tijd niet heeft, is een vakantie van drie weken ook prima. In overleg met ons maakt u dan een keuze wat u niet opneemt. Het hoge noorden is interessant vanwege het ruige landschap, de bergvolkeren en de wonderlijke Halong Bay. En natuurlijk de meest charmante stad van Azië, Hanoi. Uw privé-rondreis naar het centrale deel van Vietnam, Hue en Hoi An, is weer geheel anders: veel cultuur, met name de Cham-cultuur. In het zuiden kunt u reizen langs de mooie stranden, naar de bruisende stad Ho Chi Minh city en natuurlijk naar de prachtige, landelijke Mekongdelta.

Waarom uw Vietnam vakantie door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé vakanties; u reist dus door Vietnam met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s maken of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een privé-rondreis van Van Verre biedt u een andere kijk op Vietnam. Kijk bij de rondreizen en bouwstenen, om inspiratie voor uw vakantie in Vietnam op te doen! Alle reizen kan men aanpassen aan uw wensen.

meer informatie
(Onbenoemd)