U bevindt zich hier: Reisorganisaties Van Verre Thailand  
 VAN VERRE
Thailand
Vietnam
Maleisie
Cambodja
Laos
 REISORGANISATIES
Van Verre
Thailand online
Vietnam online
MaleisiŽ online
Laos online
Cambodja online
Djoser
Reisspecialist.nl
NRV Holiday
Baobab
OAD
FOX Vakanties
Wereldreisgids.nl
Namasté Reizen
De Reisspecialisten
Koning Aap Reizen
KRAS
Vamonos Travels
De Jong Intra Vakanties
Kuoni
Traveltroef
BezoekThailand.nl

THAILAND
 

Reizen door Thailand, uw privé-reis op maat

Thailand is een zeer geschikt land voor een rondreis, die wij samen met u op maat samenstellen. Het land staat bekend om zijn langgerekte zandstranden en bounty-eilanden, maar wie alle aspecten van het fascinerende Thailand wil ontdekken beperkt zich tijdens zijn reis niet tot het kustgebied. De rijke cultuur en natuur strekt zich uit tot diep in het binnenland. Op uw reis ziet u talrijke tempels en ruïnes te midden van ongerepte natuurgebieden.


 

De mensen in Thailand zijn buitengewoon vriendelijk en tolerant. Thailand wordt dan ook niet voor niets het ‘land van de glimlach’ genoemd. De inwoners zijn een smeltkroes van achtergronden: naast Thai wonen er mensen met een Chinese, Indiase, Vietnamese, Birmese en Cambodjaanse achtergrond. In het noorden leven verschillende bergvolkeren, die elk een geheel eigen taal en cultuur hebben. Een bezoek aan één van hen mag niet ontbreken tijdens uw rondreis op maat.


 

Thailand: Reis door de tijd

Vóór de Thai het huidige Thailand overheersten, domineerden de Khmer het gebied. De bouwwerken die zij hebben achtergelaten staan vooral in het noorden van het land. Een uurtje reizen ten noordoosten van de stad Khorat ligt Phimai, één van Thailand’s best bewaarde Khmer-tempelcomplexen Deze 9e eeuwse tempel was oorspronkelijk een Brahmaans heiligdom. In de 12de eeuw werd het een boeddhistische tempel.
Een ander cultureel hoogtepunt in Thailand dat u tijdens uw reis zeker niet mag missen is de stad Sukhothai, één van de voormalige hoofdstad. Deze eeuwenoude stad is tegenwoordig een historisch park dat op de Werelderfgoedlijst staat. Behalve het oude Koninklijke paleis staan er vijftig tempelcomplexen die relatief goed bewaard zijn gebleven en er idyllisch bij liggen.
Van Sukhothai kunt u naar Chiang Mai reizen, ‘de roos van het noorden’. In deze levendige historische stad staan schitterende tempels, maar voor wie een minder spiritueel uitstapje wil maken is de nachtmarkt de moeite waard. U kunt hier de meest uiteenlopende voorwerpen vinden.

Rondreizen door alle delen van Thailand

Het Thaise landschap is heel divers. Het noorden is bergachtig, het centrale laagland wordt doorkruist door rivieren. De hoofdstad Bangkok ligt langs de oevers van de belangrijkste rivier, de Chao Phraya. Er liggen verschillende nationale parken in dit gebied. Het zuiden van Thailand is een smal schiereiland met lange zandstranden. Voor de kust liggen talrijke bounty-eilanden. U kunt uw reis door Thailand hier afsluiten met een paar dagen ontspannen op het strand.


 

Waarom uw Thailand-reis door Van Verre laten verzorgen?

Onze rondreizen zijn privé-vakanties; u reist dus door Thailand met uw eigen gezelschap. Dat betekent: vrijheid! U stopt wanneer u wilt, u kunt op uw gemak foto’s nemen of een wandeling door een dorpje of in de natuur maken. De routes bepaalt u zelf van te voren, in overleg met één van onze landendeskundigen. U slaapt in sfeervolle en bijzondere hotels. Een privé-rondreis van Van Verre biedt u een andere kijk op Thailand. Kijk bij de rondreizen en bouwstenen, om inspiratie voor uw reis door Thailand op te doen! Alle reizen kan men aanpassen aan uw wensen.

meer informatie