U bevindt zich hier: Reisinformatie Maleisie Labuan  
 MALEISIE
Sabah
Sarawak
Labuan
 REISINFORMATIE
Vietnam
Thailand
Singapore
Cambodja
Laos
Maleisie

LABUAN
 

Het eiland van Labuan ligt aan de noordwest kust van Borneo, in het noorden van de Baai van Brunei in de richting van de Zuid-Chinese zee. Het bestaat uit het belangrijkste eiland Pulau Labuan en zes kleinere eilanden namelijk Pulau Kuraman, Pulau Daat, Pulau Rusukan Besar, Pulau Rusukan Kecil, Pulau Papan en Pulau Burung. Labuan ligt ongeveer 10km ten zuidoosten van Sabah. 

Het eiland is hoofdzakelijk vlak, het hoogste punt is slechts 85 meter. Meer dan 70 procent van het eiland is nog onder vegetatie. Wegens het feit dat het landnut meer naar bezit en industrieel gebruik wordt aangepast, is er minder landbouwactiviteit in het gebied. Een aanzienlijk gebied aan de zuidwestelijke kant van het eiland wordt gebruikt door de scheepsbouw-, productie-, olie- en gasindustrieën.

Labuan heeft een tropisch klimaat met twee jaarlijkse moessonseizoenen - de moesson van het Zuidwesten vanaf april tot juni en de noordoostelijke moesson van september tot december. Het is vrij van orkanen en tyfoons en geniet het hele jaar door van een goed klimaat. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen 28 en 32 graden Celsius. 

Labuan Tourism