U bevindt zich hier: Reisinformatie Laos Vientiane  
 LAOS
Luang Prabang
Vientiane
 REISINFORMATIE
Vietnam
Thailand
Singapore
Cambodja
Laos
Maleisie

VIENTIANE
 

Vientiane is één van de charmantste hoofdsteden van Zuidoost Azië. Omdat het zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met Chinese winkels en modernere gebouwen. Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is, vooral lopend of per fiets.
That Luang wordt gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van Vientiane en is het meest heilige Boeddhistische monument in het land. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger. Eveneens opvallend is de Patuxai, het monument voor de onbekende soldaat. Frappant is de gelijkenis met de Franse Arc de Triomphe. Het is gebouwd als herinnering aan de slachtoffers van de revolutie in 1975.

Bijzonder is de Wat Sisaket, een traditioneel Laotiaans klooster en de oudste tempel in Vientiane. Tegenwoordig is het een nationaal museum. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere boeddhabeeldjes. Hier tegenover staat de Wat Phra Kaeo, het twee nationale museum, en in het verleden de privé-tempel van het Laotiaanse koningshuis. Het herbergt een bijzondere verzameling Laotiaanse en Khmer-kunstvoorwerpen.