U bevindt zich hier: Reisinformatie Laos Luang Prabang  
 LAOS
Luang Prabang
Vientiane
 REISINFORMATIE
Vietnam
Thailand
Singapore
Cambodja
Laos
Maleisie

LUANG PRABANG

Luang Prabang

Luang Prabang is de oude koninklijke hoofdstad van Laos, tegenwoordig een prachtige en gemoedelijke provinciestad. De stad bezit een rijke geschiedenis en een unieke architectuur. Het ademt een ontspannen sfeer uit en heeft een vriendelijke bevolking. U kunt er ook heerlijk eten. Opvallend zijn de tempel Wat Xieng Thong (uit de zestiende eeuw) en de berg Phousi (prachtig uitzicht). In Luang Prabang staan zo’n 30 schitterende tempels. Deze historische pracht en praal bracht UNESCO ertoe om de Luang Prabang als geheel tot werelderfgoed uit te roepen. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is het vroegere Koninklijke Paleis, nu een museum.


Ban Xang Hai

Volgens de Laotiaanse bevolking wordt er in Ban Xang Hai de beste Lao Lao van het hele land gemaakt. Proef deze nationale drank en bekijk het traditionele productieproces van de lokale rijst-whiskey.


Pak Ou-grotten

Zeer bijzonder zijn dePak Ou-grotten die in de monding van de Nam Ou-rivier liggen, bij de samenstroming met de Mekong. De grotten rijzen direct aan de rivier hoog naar boven. In de kloven bevinden zich duizenden boeddhabeelden en afbeeldingen van boeddha op de muren. De weg naar de grot is een uitdaging, u moet wel honderd treden beklimmen.


Gouden Driehoek

Het noordwesten van Laos maakt deel uit van de befaamde gouden driehoek. Karakteristiek is het ruige berglandschap, de verschillende inheems stammen en de machtige Mekong-rivier, ideaal geschikt voor een boottocht.


Vlakte der Kruiken

Tien kilometer ten zuidoosten van Phonsavan, de hoofdstad van de regio Xieng Khuang, ligt de mysterieuze Plain of Jars. Op deze vlakte liggen circa 300 lukraak verspreide kruiken met een diameter variërend van 1 meter tot 2 ½ meter. Ze vormen een archeologisch raadsel! De lokale legende vertelt dat de Zuid Chinese koning Khun Chuang en zijn troepen op de vlakte een overwinning vierde en dat de kruiken werden gebruikt om er rijstwijn uit te drinken. De mensen zouden twee keer zo groot zijn als nu. Een andere, meer geloofwaardige, theorie zegt dat de kruiken 2.000 jaar oude urnen zijn. De grote kruiken waren voor de aristocratie en de kleine voor het gewone volk