U bevindt zich hier: Reisinformatie Thailand Reistips  
 THAILAND
Gezondheid
Vervoer
Cultuur
Reistips
Flora en Fauna
 REISINFORMATIE
Vietnam
Thailand
Singapore
Cambodja
Laos
Maleisie

REISTIPS
 

Elektriciteit
De netspanning in het gehele land bedraagt 220 Volt. Er is soms een adapter nodig, in verband met andersoortige stopcontacten. Bij de meeste hotels kunt u een adapter krijgen, indien nodig.

Fooien
Zeker in de hotels en restaurants zijn alle rekeningen inclusief. Als u uw tevredenheid wilt tonen is een bedrag van circa 10% een goede suggestie.

Fotografie/film/video
Neem voldoende materiaal vanuit Nederland mee. Thailand is een waar paradijs om te filmen en te fotograferen. Men is gewend aan toeristen die gebouwen en mensen fotograferen; vraag echter bij close-ups altijd om toestemming. Militaire gebouwen en luchthavens mogen niet gefotografeerd worden .

Leidingwater
Wij raden u af om kraanwater te drinken. U kunt er wel met een gerust hart uw tanden mee poetsen. Overal, ook onderweg, is mineraalwater of 'drinking water' in flessen te koop.

Inentingen
Officieel is voor een bezoek aan Thailand geen enkele vaccinatie verplicht. Wel worden de volgende vaccinaties aangeraden: DTP en Hepatitis A. Wij raden u aan contact op te nemen met huisarts, GGD of de Travel Clinic te Rotterdam (tel. 0900 - 5034090) voor advies over de vaccinaties. Thailand wordt aangegeven als malariavrij (met uitzondering van de dichtbeboste gebieden aan de grenzen met Birma en Cambodja, maar het meenemen van muggenolie met DEET tegen muggensteken is aan te bevelen.

Kleding
Wij adviseren lichte, katoenen zomerkleding. Ook uw zwemkleding zult u zeker nodig hebben. Bij een eventueel bezoek aan een tempel dient u er rekening mee te houden dat knieën en schouders bedekt zijn.

Klimaat
Thailand heeft een tropisch klimaat, beïnvloed door moessonwinden uit het zuiden en noorden. Thailand is gedurende het gehele jaar goed te bereizen, maar het is goed om te weten dat het land verschillende seizoenen kent.

De drie seizoenen:

Het hete seizoen tussen maart en juni.
Het hete seizoen kent hoge temperaturen met tevens een hoge luchtvochtigheidsgraad.
Het regenseizoen van juli tot en met oktober.
In het regenseizoen valt weliswaar meer neerslag dan in de andere seizoenen,maar de regenbuien zijn vaak kort en hevig. Tussendoor en vooral in de ochtend komt regelmatig de zon door.
Het droge seizoen van november tot en met februari.
Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken, want de kans op regen is zeer gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is voor Thailand gezien lager.
Temperatuur

De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 20° C, de gemiddeld hoogste temperatuur is 37° C. April is de heetste maand. In de winter kan vooral in het noorden en noordoosten de temperatuur 's avonds en 's nachts flink zakken naar circa 15° C. Een sweater of jack is dan aan te bevelen. Als de zon opkomt, is het snel weer een graad of 30.

Paspoort
Een geldig paspoort is vereist. Dat dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Taal
In Thailand kan men zich in de toeristische gebieden over het algemeen met Engels uitstekend redden.

Telefoneren
Vanuit Nederland: 00 draaien, dan het landnummer van Thailand 66, het kengetal zonder 0 en daarna het abonneenummer draaien.
Vanuit Thailand draait u eerst 001, dan het landnummer van Nederland, 31, daarna het kengetal zonder 0 en dan het abonneenummer. Uw mobiele telefoon functioneert in Thailand. Voor gesprekken binnen Thailand verdient het aanbeveling om in dit land een aparte sim-kaart te kopen. Dat is een stuk voordeliger.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Thailand 5 uur later en in de winter 6 uur.


Valuta
100 Baht is ongeveer € 2,00 waard. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Uiteraard is de koers van de bank gunstiger dan in het hotel. Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd .
Het is toegestaan de Thaise munteenheid, de Baht, in te voeren (maximaal $ 10.000) of uit te voeren (maximaal 50.000 Baht).