U bevindt zich hier: Reisinformatie Vietnam Reizen  
 VIETNAM
Feestdagen
Reizen
 REISINFORMATIE
Vietnam
Thailand
Singapore
Cambodja
Laos
Maleisie

REIZEN
 

Luchthavens

De drie luchthavens, die liggen bij Hanoi, Danang en Ho Chi Minh te begroeten internationale vluchten vanuit de hele wereld.
Noi Bai Airport in Hanoi is het verst van het centrum (ongeveer 35 kilometer), terwijl in slechts 20 minuten van Ton Son Nhat vliegveld in Ho Chi Minh naar het centrum. De beste manier om van de luchthaven reizen naar de stad is de taxi, die beschikbaar is bij de aankomsthal van elke luchthaven.
Momenteel kun je vliegen naar Vietnam een van de volgende steden: Vientiane, Parijs, Guangzhou, Amsterdam, Berlijn, Dubai, Bangkok, Hong Kong, Manilla, Frankfurt, Jakarta, Kaohsiung, Seoul, Kuala Lumpur, Moskou, Los Angeles, Melbourne, Osaka, Phnom Penh, Siem Reap (Angkor Wat), Singapore, Sydney en Taipei.
Reizigers betalen ongeveer 14 USD voor een internationale luchthaven belasting, die kan worden uitbetaald in Amerikaanse dollars, bij het verlaten van Hanoi en 12 USD bij het verlaten van Ho Chi Minh en Hanoi.

Binnenlandse vluchten
Het is veilig om Vietnam rondreizen door vlakken. Het land is de nationale luchtvaartmaatschappij van Vietnam Airlines heeft regelmatige vluchten van Hanoi, Ho Chi Minh en Danang naar populaire toeristische bestemmingen zoals Hue, Hoi An, Dalat, Hai Phong, Vang Tau, Phu Quoc en Nha Trang. Tickets kunnen gekocht worden op lokaal reisbureau in Vietnam en online travel bedrijven. Alle binnenlandse prijzen van vliegtickets zijn binnenlandse luchthaven belasting, maar geen brandstoftoeslag.

Spoorwegen
Het Vietnamese spoorwegnet is ongeveer 2,600 km lang en loopt in totaal van de schilderachtige noordelijke stad van Sapa naar de stedelijke Ho Chi Minh City in het zuiden. De Hanoi - Ho Chi Minh Hereniging Express Train opereert op een dagelijkse basis, waar reizigers mee op een 33-uur durende rit langs een 1,726 km route. De trein passeert een aantal beroemde steden zoals Hanoi, Hue, Danang, Nha Trang en Saigon.

Er is ook een internationale trein vanuit Hanoi naar Beijing (China). De treinen rijden twee keer per week van Hanoi en stoppen bij de Vietnamese grensstad van Lang Son (Dong Dang station) waar je door de douane en immigratie-procedures moet gaan voordat je verder kunt naar China. Het meest populair onder buitenlandse toeristen is de trein met eerste klasse slaapwagons. die schoon en modern zijn, met air-conditioning en een restaurant.

Inderdaad, reizen per trein in Vietnam is goedkoop en handig. Een enkele reis voor de Hanoi - Saigon route kost ongeveer 60 USD voor een van airconditioning voorzien soft sleeper en 49 USD voor een van airconditioning voorzien hard sleeper (6 ligplaatsen). U kunt treinkaartjes kopen op de lokale treinstations in de grote toeristische steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh. In sommige gevallen, hebben treinstations in enkele toeristische steden een geautomatiseerd reserveringssysteem waarmee toeristen een kaartje kunnen kopen.
Behalve tijdens het Tet-vakantie in januari en februari, is het gemakkelijk om de eerste klas ticket 3 of 4 dagen op voorhand veilig. Het is ook goed te weten dat aparte kaarten voor elk traject zijn vereist als u de reis in een plaats wilt onderbreken en vervolgens de reis wilt voortzetten.