U bevindt zich hier: Reisinformatie Vietnam Feestdagen  
 VIETNAM
Feestdagen
Reizen
 REISINFORMATIE
Vietnam
Thailand
Singapore
Cambodja
Laos
Maleisie

FEESTDAGEN
 


In tegenstelling tot uw eeuwen van 100 jaar, de Vietnamese kalender is verdeeld in 60 jaar worden verlengd genaamd "Hoi" Deze "Hoi" of 60 jaar is verdeeld in twee kortere cycli, een van een tien-jaars cyclus en de andere van een 12 -jaars cyclus.

De tien-cyclus, genaamd "Can" is samengesteld uit tien hemelse stammen. Hun namen en benaderende vertaling volgen:

1. Giap (water in de natuur)
2. Bij (water in het huis)
3. Binh (aangestoken brand)
4. Dinh (latente brand)
5. Mau (hout van alle soorten)
6. Ky (hout ingesteld op branden)
7. Canh (metalen van alle soorten)
8. Tan (gevlochten metaal)
9. Nham (maagdelijke grond)
10. Quy (bouwland)

De 12-jarige cyclus, "Ky," heeft 12 aardse stengels vertegenwoordigd door de namen van de 12 namen in de dierenriem. Hun namen en vertalingen in orde zijn:

1. Ty (de rat)
2. Suu (de buffel)
3. Dan (de tijger)
4. Meo (de kat)
5. Dunne (de draak)
6. Ty (de slang)
7. Ngo (het paard)
8. Mui (de geit)
9. Dan (de aap)
10. Dau (de haan, de kip)
11. Tuat (de hond)
12. Hoi (het varken)


 

Een Vietnamese jaar is vernoemd naar de combinatie van een van de namen van de tien hemelse stammen en een van de namen van de 12 aardse stengels. Bijvoorbeeld, 1964 was het Jaar van de Draak, "Giap dun." Giap is de eerste van de tien jaar cycli en dun is de vijfde van de 12-jarige cyclus. Het jaar 1965 was "Op Ty." Dit volgt de lijn van elk jaar. De tien jaar stengel is meestal niet vermeld bij de bespreking van het jaar. Zo horen we, "Het Jaar van de Draak" of het "Jaar van de Slang," enz., enz., Giap-Dun, zal het Europees Jaar van de Draak, niet terug voor een 60-jarige periode. Dit geldt voor alle combinaties.

The Dragon

De draak wordt vaak gesproken of gezien in de replica in feesten en festivals in Vietnam. De Vietnamese denken dat hij een fabelachtige dieren en hem te vertegenwoordigen in de Sino-Vietnamese mythologie op de volgende wijze.

Hij heeft het hoofd van een kameel, horens van een bok, de ogen van een demon (uitpuilende uit hun kassen), de oren van een buffel, de hals en het lichaam van een slang, schubben van een karper, klauwen van een adelaar en de poten van een tijger .

Een lange barbeel naar beneden hangt aan elke zijde van de mond van de draak, en een kostbare steen is te bewonderen onder zijn felle tong. Hij zal een benige knoop uitsteken aan de bovenkant van zijn hoofd. In Vietnam, wordt dit beschouwd als een teken van superieure intelligentie. Het laatste kenmerk van de draak is dat hij zal hebben 81 punten schilferige langs zijn ruggengraat.

De draak ademt een damp, die hij kan om brand-of waterschade op elk moment veranderen. Hij wordt beschouwd als onsterfelijk en niet te reproduceren zichzelf. zijn leefgebied kan de lucht worden, in het water of onder de grond.

De manier waarop het aantal draken vermenigvuldigt is met de fysieke transformatie van een half hagedis, half reptiel-slang "de Giao lang." Wanneer de "Giao Long" wordt, 1.000 jaar oud, een zak onder zijn keel verdwijnt, en hij is getransformeerd in een draak.

Hoewel de draak is een beangstigende op zoek naar dier, is hij niet beschouwd als een boze geest in Vietnam. In feite, zowel in China als in Vietnam, de draak is een symbool van macht en adel.


 

Feestdagen en festivals door de maankalender

Tet (Nguyen Dan), Nieuw Jaar

Tet is het grote evenement van het jaar in Vietnam, wat overeenkomt met de Amerikaanse Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen, en de Fourth of July gecombineerd. Het markeert het begin van het nieuwe maanjaar en Spring tegelijk. De feestdag valt meestal in eind januari of begin februari.

Tet is een tijd waarin iedereen wil bij hem thuis, die moet worden brandschoon en vol met bloemen. Nieuwe kleding is gewenst voor iedereen en cadeautjes worden gegeven.

Voor de maanden voor het nieuwe jaar, zijn zakenlui zich klaar voor de grote verkoop van het seizoen. Het is erg moeilijk voor buitenlanders om op maat werk in Vietnam vlak voor Tet, als de kleermakers zijn druk bezig voor de lokale bevolking. De items die het grootst zijn in de vraag naar zijn kleding, voedsel, kaarsen en bloemen. Vrijwel ieder gezin vergeet spaarzaamheid en koopt een grote hoeveelheid voedsel voor het Tet-vakantie, niet alleen om te eten, maar naar de plaats op het altaar voor het altaar van de voorouders. Downtown straten zijn een feest van kleur met bloemen en decoraties bij elke winkel, met inbegrip van tijdelijke degenen, tot op de stoep te stellen.

Alle Vietnamezen willen betalen hun schulden af, want het is pech geld verschuldigd tijdens Tet. Werkgevers geven hun werknemers bonussen in deze tijd van het jaar en het is ook een tijd die kleine diefstallen te verhogen. De gestolen artikelen worden verkocht om genoeg geld hebben voor de feestdagen.

Bovendien, Tet is een tijd voor het corrigeren van alle fouten, fouten uit het verleden te vergeten, te vergeven anderen voor hun strafbare feiten en niet langer met vijanden. Men moet zich op een vriendelijke wijze aan alle zijn en geen wrok, afgunst of wrok hebben op dit moment. Zelfs de Viet Cong-oproep jaarlijks een wapenstilstand tijdens Tet.

Alle van de drukke werkzaamheden voor te bereiden Tet komt tot een abrupt einde op de middag voorafgaand aan het begin van de vakantie. Merchants hun prijzen te verlagen, te verkopen alles wat ze kunnen, en sluiten hun deuren. Personeelsleden worden verhuurd uit te werken en iedereen vertrekt naar huis. Als een persoon kan eventueel thuis komen, ongeacht hoe ver hij gaat. De trottoirs zijn praktisch "rolled-up" en nauwelijks verhandeld bedrijf is tijdens de feestdagen.

Home Activiteiten

Op de middag vóór Tet van "Tat Nien" (Nieuwjaar ceremonie) een speciale ceremonie plaats waarbij een offer is aangeboden aan de overleden familieleden en ze worden uitgenodigd om terug te komen voor een paar dagen en het aandeel van de festiviteiten met de levende leden van het gezin.

Om middernacht op New Year's Eve, een ceremonie genaamd "Giao Thua" wordt gehouden in een offer voor de geesten en voorouders is gemaakt op een mooie kaarsen verlichte altaar in de open lucht in de buurt van de woning. Fire-crackers, die luidde in het nieuwe jaar kan nog worden gehoord. Daarna kan het gezin afbreken enkele nieuwe knoppen van de nieuwe, bijzondere planten en bomen onlangs gekocht voor Tet en ga naar de pagode. Daar zij in reukwerk voor het altaar en bidden voor de welvaart van het nieuwe jaar. Toen ze de pagode, een andere nieuwe knop verlof is geplukt uit een plant of boom en geplaatst op de top van een kolom in hun huis op een terugkeer. Dit symboliseert geluk.

De volgende ochtend, het gezin ontstaat vroeg en kleden zich in hun nieuwe kleren. Gerechten van speciale levensmiddelen worden bereid worden gelegd op het familie-altaar van de voorouders, die terug in het huis zijn tijdens het Tet. Dit zal twee keer per dag worden herhaald tot Tet is voorbij.

Iedereen heeft elkaar Nieuwjaar wensen, en de kinderen worden gegeven geluk rode enveloppen met geld. Traditie hecht groot belang aan de eerste bezoeker van buiten de woning op het Nieuwe Jaar. Men denkt dat hij het geluk of het welzijn van de familie invloed tijdens de rest van het jaar. Als een rijk man bezoekt de eerste plaats zal de familie fortuin te vergroten. Een man met een goede naam zoals Phuoc, die 'geluk' betekent is te verkiezen boven een, genaamd Cho, "hond." Sommige families hebben geen vertrouwen in alles wat aan geluk. Zij nodigen hun eerste gasten te ontmoedigen en de mensen die ze van mening pech niet te vroeg te komen. In het algemeen, de bezoekers ontvangen enigerlei vorm van verfrissing op elk huis dat ze bezoeken.

Op de vierde dag van Tet, het Vietnamese geloven dat hun voorouders terug te keren naar hun hemelse verblijfplaats. De winkels gaan weer open en het leven hervindt haar normaliteit. Mensen graven te bezoeken op deze dag als een escorte vertrekken voor hun voorouders.

Op de zevende dag van Tet, het "Cay Neu" wordt verwijderd van de voorkant van het huis. Het is een hoge bamboestok, dat is ingesteld op de laatste dag van het oude maanjaar. Diverse objecten zijn geplaatst op de top, met inbegrip van rood papier met een inscriptie op staat geschreven, een klein mandje met betelnoten en arecanoten noten; wind klokkenspel en een klein vierkant van geweven bamboe die een belemmering om de boze geesten te stoppen. Een paar kleurrijke haan kan ook veren sieren de paal. Het aanbod in de mand zijn bestemd voor de goede geesten.

De Vietnamezen geloven dat de goede geesten van het huis-hold moet naar de hemel rapport tijdens Tet, zodat ze veel voorzorgsmaatregelen af te schrikken, de boze geesten die weten de goede weg zijn te nemen. Ze doen niet volledig vertrouwen op de Cay Neu, omdat legende vertelt hen dat het niet kan stoppen met een bepaalde slechte geest. Het is noodzakelijk voor kalk poeder verspreid rond het huis en op te stellen, ook met kalk, een boog en een pijl voor de drempel.

Dingen niet te doen op Tet

Sommige dingen worden beschouwd als een zeer dikke pech indien het wordt gedaan op Tet. Een paar van hen te doen bij Tet zijn als volgt. Nooit schoon huis tijdens Tet. Heb niet beledigen anderen of zich misdragen. Gebruik geen godslastering. Kijk niet of zeurderige toon alle boosheid of verdriet. Doe niet breken alle gerechten. Zorg ervoor dat u niet in de verkeerde richting gaan volgens de maankalender.

Het zijn ook vele andere negatieve geboden en bijgeloof over Tet.

Hai Ba Trung Dag

Dit is een speciale dag voor vrouwen in Zuid-Vietnam en viert de verjaardag van het overlijden van de zusters Trung. De twee zusters leidde een opstand tegen de heersende nierstukken en won de vrijheid voor Vietnam in AD 41.

De drijvende kracht worden voor hun leiderschap werd geleverd toen een man van de zuster werd gedood door de Chinese en vergelding in het succes van de revolutionaire leger dat de Chinese versloeg gevormd.

De zusters Made Me Linh in Noord-Vietnam de hoofdstad van het bevrijde land. Hun heerschappij was van korte duur, echter slechts drie jaar. De Chinese heroverd Vietnam en de zusters, in diep verdriet, verdronk zichzelf in de rivier Ciang Hat.

Een interessant monument stond aan de voet van de Hai Ba Trung Street in Saigon aan de waterkant ter nagedachtenis aan de twee zustermaatschappijen. Veel mensen zeiden dat het gezicht van een van de zusters was dat van Madame Nhu, de hekel zuster-in-schoonzoon van president Ngo Dinh Diem. Volgens een Vietnamese schrijver, op deze feestdag Madame Nhu keer reed in een parde bovenop een olifant, als een van de zusters Trung. Op de geslaagde staatsgreep van 1 nov 1963, juichende menigte scheurde het standbeeld uit elkaar. Zij deden dit vanwege hun afkeer van Mevrouw Nhu, niet omdat de geschiedenis van de zusters Trung.

Thanh Minh, Feest van de Dood

Thanh Minh Dag kan worden vergeleken met de Amerikaanse Memorial Day. Families van overleden personen te bereiden bestaande aanbod van voedsel, bloemen, wierook, votive papier, enz., en een bezoek brengen aan het graf. Een paar dagen voor het bezoek, familieleden het reinigen van de omgeving van het graf, verf en de graven te maken ter voorbereiding van de plechtige bezoek op de speciale vakantie.

Doan Ngu

Dit is een ceremonie opening van de zomerzonnewende. Vietnam is een tropisch land en in de zomer zonnewende, het lijkt erop dat het ergste lot wacht haar inwoners. Epidemieën pest en cholera, griep, etc. Vaak optreden tijdens dit seizoen. De meeste Vietnamese mensen geloven dat deze ziekten worden veroorzaakt door schadelijke geesten. Ze denken dat de God van de Dood is vooral ernstig in deze tijd van het jaar omdat hij het nodig zielen voor zijn leger in de hel. Vanwege dit, hij veroorzaakt epidemieën in om meer soldaten te krijgen.

Tijdens deze viering, mensen bidden ook voor koelte. Altaren zijn opgetrokken in pagodes, tempels of op openbare plaatsen voor de viering in het hele land. Mensen maken offers aan geesten, spoken, en de god van de dood. Ze branden votief papier en beeltenissen van mensen worden verbrand in een poging om de god van de dood te bevredigen met de soldaten die hij nodig heeft. De ceremonies worden geleid door boeddhistische monniken. Daarnaast hebben veel gezinnen een amulet plaats voor hun deur als een extra bescherming tegen epidemieën.

De Whale Festival

Dit festival is niet typerend voor het hele land omdat het wordt gehouden in slechts een plaats. Het is echter typerend voor de vele verschillende feesten gehouden in dorpen in Vietnam. Andere groep hebben vaak hun eigen festivals.

Vam Lang, een dorp ten zuiden van Saigon, is het toneel van het interessante Whale Festival. Een driedaags festival, is het hoogtepunt om middernacht op de eerste dag.

Een motorboot, verlicht met mooie gekleurde lampen, die een altaar waarop de walvis symboliseert, en vol van muzikanten met traditionele Vietnamese muziek, de hoofden naar de zee. Na een korte tijd, is de boot terug naar het dorp en het altaar vervoerd naar de tempel met bekkens en toms met wild. De symbolische altaar is geplaatst op een ander altaar 'van de walvis "in de wierook gevulde tempel. Naast het altaar, zijn er verschillende kleine kisten, die houd de resten van walvissen die op zee zijn omgekomen en werden meegebracht door de vissers. De walvis, die beschouwd wordt als de weldoener van alle vissers, wordt verondersteld te blijven, in de geest, met ieder van de aanwezigen bij de viering.

Trung Nguyen (Wandering Allerzielen)

Dit is de tweede grootste festival van het jaar (Tet is eerst). Hoewel hij valt op de 15e dag van de zevende maand, kan het feest worden gehouden op een willekeurige moment tijdens de tweede helft van de maand. Het festival wordt gevierd door het hele land, in de boeddhistische pagodes, huizen, bedrijven, fabrieken en overheidsgebouwen, en Krijgsmacht eenheden. Het is niet alleen een boeddhistische feestdag, maar een gevierd door alle Vietnamezen die geloofde in het bestaan van God, goed en kwaad.

Veel Vietnamezen geloven dat elke persoon heeft twee zielen, een geestelijk is (Hon), en de andere is materiaal (Via). Wanneer een persoon sterft, zijn ziel is genomen om een tribunaal in de hel en beoordeeld worden door tien raadsheren. Wanneer de beslissing is gemaakt, is de ziel naar de hemel of de hel, als een beloning of straf voor het gedrag van de persoon op aarde.

Zij geloven dat zondige zielen kunnen worden ontheven van hun straf en geleverd uit de hel door gebeden gezegd door de woonkamer op de eerste en 15 van elke maand. Wandering Souls 'dag echter, wordt verondersteld om de beste tijd voor de priester en familieleden van de algemene amnestie veilig voor alle zielen zijn. Op deze dag worden de poorten van de hel geopend worden gezegd dat bij zonsondergang en de zielen er naar toe vliegen, ongekleed en hongerig. Degenen die hebben familieleden vliegen terug naar hun huizen en dorpen en vind een overvloed aan eten voor hun familie altaren.

Degenen die geen familie of zijn verlaten door de levenden, gedoemd zijn te hulpeloos dwalen door de lucht op zwarte wolken, over de rivieren en van boom naar boom. Zij zijn de trieste "dwalende zielen" die zich in behoefte aan voedsel en gebed. Dit is waarom de aanvullende altaren vol aanbod worden geplaatst in pagodes en vele openbare plaatsen.

Dit is een dag dat de oudjes hebben gezegd, "de levenden en de doden komen in het denken, en de traditionele riten moeten worden nageleefd door iedereen. Het weer het toelaat, moeten de diensten worden in de open lucht. Anders moet de grootste kamer in het huis worden gebruikt, zodat er ruimte is voor veel zwervende zielen.

Tijdens de ceremonie, zijn enorme tafels bedekt met voorzieningen die in feite bestaat uit drie soorten vlees: gekookte kip, geroosterd varkensvlees, en krabben; en vijf vruchten. Andere voedingsmiddelen kunnen worden opgenomen, zoals kleverige rijstkoekjes, vermicelli soep, broodjes en vlees om de eetlust van de dolende zielen die verondersteld worden het hele jaar door honger te voldoen.

Geld en kleding gemaakt van votief papieren zijn ook verbrand op dit moment.

Slagerijen zijn vooral voorzichtig aan deze vakantie in acht te nemen, omdat veel mensen geloven in reïncarnatie en slagers zijn bang dat ze misschien een arm persoon hebben gedood.

Ook de Vietnamese geloof dat het heel pech van huis weg te sterven, zodat vervoerders die vervoer hebben gehad doden onder de passagiers strikt naleven van de plechtigheden.

Trung Thu, Mid-Autumn Festival

Dit is een heerlijk festival voor kinderen en prettig voor de meeste volwassenen om naar te kijken. Vele weken voor het festival, bakkers zijn druk bezig om honderdduizenden van de maan taarten van kleefrijst en gevuld met allerlei ongewone vullen zoals pinda's, suiker, zaaizaad lotus-, eenden-eigeel, verhogen, watermeloen zaad, enz. Ze zijn gebakken en verkocht in kleurrijke dozen. Duurste in een versierde dozen worden gepresenteerd als cadeau.

Ook vooraf gemaakt zijn kleurrijke lantaarns gemaakt in de vorm van boten, draken, hazen, padden, kreeften, eenhoorns, karper, enz. Deze worden verkocht voor weken op de straten van ieder dorp en stad. De kinderen beginnen met spelen ze lang voor de vakantie. Ze licht kaarsjes en ze in de lantaarns gemaakt van cellofaan papier plaats en hen rond swing op stokjes, alles in de duisternis van de avond. Het is een van de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam te zien tijdens het jaar.

Op de avond van het festival, kinderen vormen een processie en ga door de straten die hun brandende lantaarns en het uitvoeren van de dansen van de eenhoorn op de begeleiding van trommels en bekkens.

Er zijn vele legendarische oorsprong van het festival, maar het meest geaccepteerd in Vietnam is dat het begon tijdens het bewind van keizer Minh Hoang Duong van de dynastie. De legende zegt dat hij, nam zijn keizerin, Duong Quy Pho naar een meer genaamd Thaise Dick op de 15e dag van de 8 ste maanmaand waar ze bewonderden de maan. Toen de maan was op z'n helderst, de keizer een gedicht en hij vertelde het aan zijn vrouw. Hij hield van de verzen in het maanlicht te lezen.

Moon cakes werden vermoedelijk gebruikt op andere momenten in de Chinese geschiedenis. Geheime berichten werden geplaatst in het gebak om de mensen te informeren over een opstand te houden tegen een gehate leider tijdens een van de vele interne oorlogen in China.


 

RECREATIE

Gokken heeft een belangrijke rol gespeeld in de sociale en recreatieve gewoonten van de Vietnamezen. Kinderen kunnen worden gezien munten gooien, stenen of stokken langs de straten te verslaan met verschillende spelletjes. Gokken is opgenomen in vele van hen.

De Nationale Loterij is erg geliefd in Zuid-Vietnam en biedt gunstig neveneffect resultaten. Geld afkomstig uit de verkoop van de loten gaat naar de wederopbouw en de industriële ontwikkeling fondsen in de nationale schatkist. Daarnaast worden duizenden mensen een zekere middel van het maken van een levende door de verkoop van tickets. Ze krijgen een opdracht en vaak tips. Elke Vietnamees lijkt te hebben een droom van het winnen van een miljoen piasters op een dag in de wekelijkse tekeningen. Er zijn een paar gevallen van corruptie in de geschiedenis van de nationale loterij.

Kaartspel en mahjong zijn vooral populair bij volwassenen. Een andere favoriete bezigheid met kinderen en volwassenen is wedden op cricket gevechten tijdens het regenseizoen. Kinderen krekels te vangen en ze te verkopen voor dit doel.

Paardenrennen vindt plaats op zaterdag en zondag in een voorstad van Saigon trekt grote menigten als duizenden Vietnamezen, jong en oud, blijken de pint-sized Aziatische paarden en jockeys juichen om de overwinning. Wedden is zwaar, met de winsten gaan naar de nationale schatkist van Zuid-Vietnam. Het is niet ongebruikelijk dat een paard in de verkeerde richting rond het spoor lopen.

Andere populaire sportevenementen zijn voetbal, basketbal, volleybal, zwemmen, wandelen, tafeltennis en tennis. Vietnam teams vaak concurreren met andere landen in het voetbal, tennis, fietsen, basketbal en andere sporten.

Er zijn maar weinig golfbanen in Zuid-Vietnam. De ene in Saigon is gelegen in de buurt van Tan Son Nhut Airport. Het is misschien wel de enige golfbaan in de wereld versterkt door pillendoos installaties over de gehele omtreklijn, met soldaten en machinegeweren binnen. Er is een uitstekende golfbaan in Dalat. Caddies zijn meestal vrouwen.

Er is bijna geen televisie in Vietnam, en de mensen zijn fanatieke film-en theaterpubliek. Films uit alle hoeken van de wereld worden getoond in theaters door het hele land.

Een andere favoriet tieners en volwassen bezigheid is "bird watching"-zin mensen te kijken. Ze vind het heerlijk om in een cafe aan de straatkant met deuren wijd open waardoor een goed zicht op de straat en kijken naar de wereld gaat door.

Voor diegenen die het zich kunnen veroorloven, restaurant en nachtclubs zijn populair. Ze vindt het vooral leuk om naar die plaatsen waar roterende vocalisten die van de ene vestiging entertainment naar een andere op een schema. Een persoon kan op een plaats blijven de hele avond en hoort een tiental verschillende entertainers.

Land, mensen denken vaak hun eigen amusement. Ze zijn erg vindingrijk en maken gebruik van alle beschikbaar is. Die langs de zeekust kan zijn boot races met de kleine ronde bamboe boten die eruitzien alsof ze kunnen omvallen en op elk moment. In de gebieden waar de olifanten worden gevonden, kunnen zij worden racete in concurrentie met elkaar.

Kinderen vermaken zich goed in Vietnam. Hoewel ze zelden fancy speelgoed hebben, ze altijd lijken te kunnen om iets te belang te vinden. Vanwege het grote aantal kinderen wonen in kleine gebieden, is dit niet moeilijk om te doen.