U bevindt zich hier: Thailand Pattaya  
 THAILAND
Bangkok
Kanchanaburi
Ayutthaya
Chiang Mai
Ko Samet
Ko Chang
Phuket
Pattaya
Krabi

PATTAYA
 

Op ruim 140 kilometer ten zuidoosten van Bangkok ligt de bekendste Thaise badplaats: Pattaya. Hier vinden we zowel families als jongeren en ouderen, afkomstig uit alle windstreken. Pattaya's relaxte en tropische sfeer staat voor een onvergetelijke vakantie. Accommodaties variëren van luxe aan de zee gelegen hotels tot simpele pensions.
Pattaya is in enkele tientallen jaren uitgegroeid van een slapend vissersdorp tot een bruisende plaats. Het belangrijkste strand is ruim 4 km lang en kijkt uit over de baai waar boten vertrekken naar nabijgelegen eilanden. Het loopt parallel aan een fraaie promenade en strandweg met bomen. Het noordelijkste gedeelte van het strand is rustig, richting het centrale en zuidelijke gedeelte wordt het steeds drukker. Dit door de aanwezigheid van vele winkels, boetiekjes, supermarkten, drogisterijen, beautysalons, restaurants, bars, discotheken en nachtclubs. Het centrale gedeelte van Pattaya, Walking Street, is 's avonds een wandelpromenade.
Pattaya kent een bijzonder gevarieerd en druk nachtleven met veel restaurants, nachtclubs, discotheken, bars, cocktail-lounges en cabarets, die pas 's avonds hun deuren openen. Pattaya biedt alles wat een internationale badplaats moet bieden.


 

De moeite waard zijn het Million Years Stone Park, de Pattaya Crocodile Farm en het Elephant Village. Het dorp heeft getrainde olifanten die shows opvoeren.

Jomtien

Jomtien Beach is 6 km lang, een stuk rustiger dan het strand van Pattaya, en ligt op slechts 4 km afstand. Langzam rukt hier echter ook het nachtleven op. Het strand is vooral populair onder windsurfers en andere watersporters, voornamelijk door de bries vanaf de Golf van Thailand en omdat in dit gedeelte minder boten varen dan in Pattaya Bay. Jomtien heeft ook een aantal langs het strand gelegen hotels, bungalowcomplexen en restaurants.
 
 

Eilanden in de omgeving van Pattaya

Koh Lan: dit eiland ligt op ongeveer 15 minuten varen met een speedboot van Pattaya Bay. Het is een van de grootste eilanden in deze regio en zeer populair bij watersporters. Ook kan het rif bekeken worden vanuit onderzeeboten. Parasailen is hier eveneens een populaire bezigheid. Langs de boulevard veel souvenirwinkeltjes en restaurants. Ook eetkraampjes vinden we hier in overvloed.
Bezoekers die meer rust zoeken, kunnen verder reizen naar Koh Pai (Bamboe Eiland) dat op 35 minuten varen met een speedboot van Pattaya Bay ligt. Hier zijn verlaten stranden te vinden die uitnodigen om te zwemmen en te snorkelen.

Bereikbaarheid

Pattaya is vanaf Bangkok in twee uur te bereiken met de bus vanaf de zuidelijke busterminal op Sukhumvit Road, ter hoogte van (soi 63) Ekamai. (via Bang Na, Bang Pakong, Chon Buri en Si Racha). Ook vertrekken regelmatig bussen van de noordelijke terminal naar Pattaya.
De spoorwegen bieden vanaf Bangkok Hualampong Station een dagelijkse verbinding. Transfers vanaf de luchthaven kunt u het best in Nederland regelen.


Hotels in Pattaya