U bevindt zich hier: Thailand Ko Chang  
 THAILAND
Bangkok
Kanchanaburi
Ayutthaya
Chiang Mai
Ko Samet
Ko Chang
Phuket
Pattaya
Krabi

KO CHANG
 

Koh Chang (Olifanteiland) en de omringende eilanden vormen samen een natuurpark, op een steenworp afstand van de grens met Cambodja. De eilanden verschillen enorm in grootte. Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand en pas kort geleden ontwikkeld als toeristische bestemming. Er omheen liggen kleine eilandjes waar alleen wat vissers wonen. Dit is de perfecte omgeving om van strand, zon en zee te genieten. Het gebied is redelijk goed te bereiken vanaf de Laem Ngop Pier, 17 kilometer ten zuiden van de provinciale hoofdstad Trat, langs de 3184 route.


 

Koh Chang zelf is 429 vierkante kilometer groot en staat bekend om zijn karakteristieke, met palmbomen begroeide stranden en beboste bergen. Het hoogste punt is de Salak Piek, op 744 meter boven de zeespiegel. De mooiste stranden liggen aan de westkust. Enkele stranden zijn White Sand Beach, Khlong Phrao Beach en Kai Beach.
Rondom Koh Chang vindt u een aantal kleinere eilanden, zoals Koh Chang Noi: dit eiland ligt ten opzichte van Koh Chang ten noorden van Laem Chang's hoofdingang. Het is door het heldere water zeer geschikt om te snorkelen. Koh Man Nok-Nam Nai is te zien tijdens laag tij. Met fraaie koraalriffen. Koh Phrao ligt in de Salak Petch Bay, ten zuiden van Koh Chang. Door de vele kokospalmen is dit eiland koel en schaduwrijk