U bevindt zich hier: Thailand Kanchanaburi  
 THAILAND
Bangkok
Kanchanaburi
Ayutthaya
Chiang Mai
Ko Samet
Ko Chang
Phuket
Pattaya
Krabi

KANCHANABURI
 

Kanchanaburi ontleent zijn twijfelachtige roem aan de wereldbekende Brug over de rivier de Kwai. De provincie grenst aan Myanmar (Birma), ligt 130 km ten westen van Bangkok en staat bekend om het ruige landschap. De rivieren monden uit in stuwmeren, die electriciteit leveren. Vooral voor natuurliefhebbers is Kanchanaburi een uitstekende bestemming.


Bezienswaardigheden

Kanchanaburi-stad is relatief gezien jong (1831). Grote toeristische attracties zijn verbonden met de Tweede Wereloorlog, met de 'Bridge over the river Kwai' als centraal thema. De zwarte ijzeren brug is door de Japanners overgebracht vanuit Java. Vervolgens is deze brug weer in elkaar gezet door de geallieerde krijgsgevangen onder supervisie van de Japanners. Deze brug maakt deel uit van de Death Railway ('dodenspoorlijn') die Thailand met Birma verbond. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze brug meerdere malen gebombardeerd door de geallieerden. Na de nodige herstelwerkzaamheden is zij tot op heden nog steeds in gebruik. In deze omgeving wemelt het van de restaurants en winkeltjes. Het is mogelijk om te overnachten in een van de resorts op eilandjes in de rivier. En maak 's avonds eens een dinercruise op een groot vlot dat langzaam de rivier afzakt.


 

Het oorlogskerkhof vindt u aan de hoofdstraat van Kanchanaburi. Hier liggen 6982 geallieerde krijgsgevangenen die de aanleg van de dodenspoorweg niet hebben overleefd. Geschat wordt dat 16000 geallieerde krijgsgevangenen en 49.000 Aziatische dwangarbeiders zijn omgekomen tijdens de constructie van spoorweg en brug.
Het JEATH oorlogsmuseum ligt op het terrein van een tempel. Het is ingericht als een krijgsgevangenkamp. JEATH staat voor Japan, Engeland, Australie, Thailand en Holland. De benauwde gevangenishutten bevatten foto's en tastbare herinneringen uit de Tweede Wereldoorlog.
Een rit over de 'dodenspoorweg' is zonder meer indrukwekkend. Deze loopt vanaf de provinciale hoofdstad tot het Nam Tok spoorwegstation dichtbij de Sai Noi waterval. Deze route geeft een goede indruk hoe moeilijk het geweest moet zijn om deze spoorweg aan te leggen.
Een kilometer ten zuidwesten van het Chong-Kai oorlogskerkhof vinden we de tempel Tham Khao Pun. De tempel staat lokaal bekend om zijn grot met stalactieten en vele schitterende boeddhabeelden.


 

Bezienswaardigheden buiten Kanchanaburi

Prasat Muang Sing
(Historisch Park): de ruïnes van deze 800 jaar oude stad bevinden zich langs de steile oevers van de Kwai Noi rivier. Het voornaamste gebouw is de Khmer Prasat Muang Sing (toren van de stad van de leeuwen). Hiervan wordt gezegd dat dit de meest westerse uitkijkpost van het Khmer-rijk is geweest.

Het Ban Kao National Museum ligt 35 km buiten de stad en kijkt uit over de Kwai Noi rivier. Het ligt naast een begraafplaats uit de jonge steentijd. Ruim 4000 jaar geleden hebben op deze plaats mensen geleefd.
75 km buiten de stad bevindt zich de grootste grot van deze provincie. Hier zijn prachtige stalactieten en stalagmieten te bewonderen. Bezoekers kunnen per boot over de Kwai Noi rivier (opstappen bij de Pak Saeng Piet in Tambon Tha Sao, ten zuidwesten van het Nam Tok spoorwegstation en de Sai Yok Noi waterval) door deze grot heen varen en daarna stroomopwaarts doorvaren naar de Sai Yok Yai Waterfall, deze ligt circa 140 km buiten de stad.

meer informatie


  
Kanchanaburi-info.com - a comprehensive e-guide to Kanchanaburi province and Sangkhlaburi in English and German