U bevindt zich hier: Laos  
 LAOS
Vientiane
Luang Prabang
Bokeo

LAOS
   

Sa Bai Dee

Laos (officieel: Democratische Volksrepubliek Laos; Sathalanalat Paxathipatai Paxaxon Lao) is een republiek in Zuidoost-Azië en ligt op het schiereiland Achter-Indië.
De oppervlakte van Laos bedraagt 236.800 km2 en is daarmee ca. 5,6 keer zo groot als Nederland. De afstand tussen het noorden en het zuiden bedraagt ca. 1000 km en tussen het oosten en het westen 450 km.
Laos meet op z’n smalst maar ca. 100 km.
Laos wordt omringd door andere en grenst in het noorden aan China en Myanmar, in het oosten en noordoosten aan Vietnam , in het zuiden aan Cambodja en in het westen aan Thailand.


 

Vrijwel geheel Laos is heuvelachtig met verschillende berggebieden en de helft van het land is bedekt met bossen. Vooral het noorden, met een gemiddelde hoogte van 1500 meter, vormt een sterk door rivieren versneden berglandschap, waarvan de kern wordt gevormd door het Hoogland van Tran Ninh met als hoogste punt de Phu Bia met 2835 meter, daarna de Phu Xao (2690 m) en de Phu Xamxum (2620 m). Naar het zuiden toe wordt de oostelijke grens gevormd door de Cordillere van Annam. Verdeeld over Laos zijn vier bergplateaus te vinden: het Nakai-plateau en het kalkstenen Khammuan-plateau in het noorden, het Xieng Khouang-plateau in het midden en het Boloven-plateau in het zuiden (gemiddeld 1070 meter hoog).
De westelijke grens wordt vrijwel geheel gevormd door de rivier de Mekong, waarop de meeste andere rivieren, o.a. de Nam Ou, de Nam Tha en de Nam Ngum, afwateren. De Mekong is in totaal 4350 km lang en stroomt bijna 1900 km binnen Laos.
De Li Phi (Samphamit) waterval en de Khong Phapheng waterval zijn de grootste in Zuidoost-Azië. De Khong Phapheng behoort tot de breedste ter wereld.


 Nuttige links

iGuide Interactive Travel Guide 
  Muonglao.com 
Lao National Tourism Administration  Destination Laos  Lonely Planet  

Op het Laos Reisforum vind je alle informatie m.b.t. o.a. rondreizen in Laos, wonen en werken in Laos en ervaringen van andere reizigers. Kun je iets niet vinden? Stel dan je vraag op het Laos Forumwaar andere reizigers je verder helpen.