U bevindt zich hier: Laos Vientiane  
 LAOS
Vientiane
Luang Prabang
Bokeo

VIENTIANE
 

De overzichtelijke hoofstad van Laos ligt aan de Mekong rivier en maakt op de meeste bezoekers een landelijke indruk, zeker in vergelijking met het drukke Bangkok. De stad kent vele boeiende en indrukwekkende bezienswaardigheden die eenvoudig te voet, per fiets of met een taxi bezocht kunnen worden. De Pha That Luang (de grote, heilige stoepa) is het belangrijkste nationaal monument van Laos, symbool van de boeddhistische religie en soevereiniteit van het land. Ook de Wat si Saket en de Haw Pha Kaew, de voormalige koninklijke tempel mag je niet missen. De invloeden van de Fransen zie je nog steeds in de vorm van een Arc de Triomph die met Laotiaanse details in het midden van de hoofdweg van Vientiane staat. De diverse markten in het centrum, waaronder de ochtendmarkt leveren diverse mooie plaatjes op.


 

Pha That Luang
Het gebouw staat zo'n drie kilometer ten noorden van het stadscentrum. Op het terrein van de stupa staat een beeld van Jayavarman de zevende. Dit was de laatste koning van Angkor. Ook schijnt er een haar van Gautama Boeddha te worden bewaard.
Het bouwwerk werd in de 16e eeuw gebouwd in opdracht van koning Sai Setthathirat I en is een belangrijk nationaal symbool. Het is verwerkt in het Wapen van Laos en staat afgebeeld op de bankbiljetten van de nationale munteenheid.


 
 

Wat Si Saket
Wat Si Saket is een tempel (wat) die in 1818 gebouwd werd door Koning Anouvong (Chao Anou) van het koninkrijk Vientianne. Het ligt tegenover het presidentieel paleis op de kruising van Thanon Lan Xang met Thanon Setthathirat. Het is de oudste tempel die nog steeds geheel bestaat in Vientianne
De binnenmuren van het klooster bevatten meer dan 2.000 kleine nissen met zilveren en keramische Boeddha beelden. Ook zijn er meer dan 300 staande en zittende beelden van Boeddha in hout, steen, zilver en brons.
De eigenlijke tempel wordt omringd door een terras met kolommen en een 5 delig dak in Bangkok stijl. De binnenmuren bevatten net als die van het klooster nissen met Boeddha beelden. En ook muurschilderingen die het leven van Boeddha voorstellen. De bloemmotieven op het plafond zijn geïnspireerd door de tempels van Ayutthaya die op hun beurt door het paleis van Versailles geinspireerd zijn.


 
 

Exepedia: Hotels in Vientiane