U bevindt zich hier: Cambodja Sihanoukville  
 CAMBODJA
Phnom Penh
Siem Reap
Angkor Wat
Killing Fields
Sihanoukville

SIHANOUKVILLE
 

Sihanoukville (Kompongsom) wordt steeds vaker bezocht. Deze havenstad heeft vier mooie stranden, die vooral door de week erg rustig zijn. Niet ver van Sihanoukville ligt het stadje Kampot, een klein en rustig plaatsje aan de rivier. Even buiten Kampot zijn de Tek Chouu Watervallen te vinden. Iets verderop ligt de kustplaats Kep, een erg geliefde plaats bij de Cambodjaanse inwoners.

Omdat Sihanoukville de enige badplaats in Cambodja is, kan het er met name in het weekend erg druk zijn. U kunt dan naar het wat Oostelijker gelegen Otres Beach gaan, waar het een stuk rustiger is dan de centraler gelegen stranden.

In de omgeving van Sihanoukville kunt u Ream National Park bezoeken. Dit nationale park bestaat uit Mangrovebossen en is het thuis voor onder andere tientallen soorten tropische vogels. Langs de kuststrook zijn er vele eilandjes, hier is de onderwaterwereld rijk aan prachtig koraal.. Hier zwemmen dolfijnen en de meest prachtige vissen. U kunt dit park het beste bezoeken per boot, u kunt zelfs overnachten op één van de eilandjes.

Sihanoukville ligt in het zuidelijkste deel van Cambodja en is bereikbaar vanuit de hoofdstad Phnom Penh. Er rijden de hele dag bussen.