U bevindt zich hier: Vietnam Danang Bezienswaardigheden  
 DANANG
Bezienswaardigheden
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

BEZIENSWAARDIGHEDEN
 

Cham Museum
Gelegen in Danang City, Cham Museum werd gebouwd in 1915 om van het scherm een gevarieerde verzameling sculpturen en kunstwerken van Champa, dat is een van de eerste Vietnamese rijken gesticht meer dan 1.800 jaar geleden. De studies tonen aan dat hoofdbestuur Champa's ligt rond de Mekhong Delta gebied in het zuiden van Vietnam. Het is echter de centrale regio in de buurt van Hanoi waar veel tempelruïnes en sculpturen zijn opgegraven.
Momenteel, moeten de museumstukken meer dan 300 zandsteen, lateien, terra-cotta sculpturen en beelden van Hindoe goden en godheden. Bezoekers krijgen de kans om acht eeuwen van de evolutie van Champa koninkrijk bewonderen 7e tot 15e eeuw.
Een van zijn meesterwerken getoond in dit museum is de Tra Kieu Altaar. Het altaar staat symbool van God Shiva, de schepper en de vernietiger van het universum, volgens het hindoeïsme. De voet van het altaar is prachtig gesneden om het verhaal van de hindoeïstische mythologie vertellen. Andere interessante stukken van de kunst die hier getoond worden beelden van Champa koningen met krachtige en overdreven stijl van het opleggen van optredens.

My Son
My Son was een centrum van Cham of Champa Koninkrijk tussen de 4e en 13e eeuw. Het koninkrijk is gesticht in de omgeving van Danang. Het India had commerciële en religieuze contacten met de eeuwen heen, het verwerven van de Indiase cultuur, taal, religie (Hindoeïsme) en esthetiek.
De tempels van My Son zijn te vinden ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Danang. Alle tempelruïnes hier zijn zeer gelijkaardig aan gebouwen in Angkor Wat in Cambodja en enkele religieuze heiligdommen in Thailand en Laos. De hindoe-torens zijn opgebouwd uit bruine baksteen en zandsteen, maar de methode is nog een raadsel. Niettemin, sommige antropologen erop dat de stenen aan elkaar zijn geplakt door een soort van boomhars beschikbaar in Vietnam. Men gelooft dat het hele gebouw wordt gebakken in het vuur voor dagen alvorens het wordt toegediend details.
Hier, tientallen tempelruïnes in verschillende stijlen nestelen zich in een groene vallei. Alle van de Cham torens zijn Quadrate stichtingen. Elke toren bestaat uit drie delen: een toren basis, wat betekent de menselijke wereld, de mysterieuze en heilige toren, die de geestelijke wereld, en de toren boven gebouwd in de vorm van een man die bloemen en vruchten, vogels, dieren, enz., waaruit blijkt dingen die dicht bij de geesten en de mens. Veel tempels zijn gebroken tijdens de Amerikaanse oorlog in 1970, maar sommige nog steeds houden aan haar schoonheid. Mijn zoon is geregistreerd door de UNESCO als World Heritage Site.

Son Tra schiereiland
Son Tra schiereiland ligt 10 km ten noordoosten van Danang stad. Het wordt beschouwd als een speciale gave van God. Het schiereiland lijkt op een paddestoel met een piek van 693meters boven de zeespiegel. De kap van de paddestoel is Son Tra Mountain of Monkey Mountain en haar stengel is het witte zandstrand dat gebied biedt een ideaal voor zwemmen, sporten, vissen en zwemmen. Zoon Tra berg is het behoud van de natuurlijke omgeving met verschillende soorten planten en dieren. Op deze berg, maar er blijven meer dan 30sq. km van natuurlijke bossen, bijna 300 soorten planten en enkele honderden soorten flora, waaronder zeldzame dier. Aan de voet, is er ook Suai Da Stream. Op de rustige Bai Maar er zijn groepen van kleine, mooi uitziende huizen, waar mensen kunnen zitten urenlang om de golven te horen het geluid van verre en genieten van het uitzicht vanaf de berg.

Marble Mountain
Marble Mountain biedt de subtiele en poëtische sfeer vol met pagodes, grotten, bomen, gemengde geluiden van klokken pagode, ruisende golven en de zee. Bijna tweehonderd jaar geleden, Koning Minh Mang hier kwam en de naam van de berg, grotten en pagodes in de omgeving. Dit zijn natuurlijke grotten en pagodes die reflecteren en van de harmonie van natuurlijke en kunstmatige schoonheid. Veel culturele en historische zegels zijn de foto's van deze 19e eeuw pagodes en torens en de 14e en 15e eeuw Champa beelden afgedrukt op hen.