U bevindt zich hier: Vietnam Hanoi Tempel van de Literatuur en de One Pillar Pagoda  
 HANOI
Hoan Kiem Lake en de Ngoc Son Tempel
Tempel van de Literatuur en de One Pillar Pagoda
Ho Chi Minh Mausoleum en Hanoi Opera House
Water Puppet, The West Lake en Dong Xuan mark
 VIETNAM
Hanoi
Ha Long Bay
Ho Chi Minh City
Hoi An
Hué
Mekong Delta
Mui Né
Nha Trang
Sapa
Phu Quoc Island
Da Lat
Can Tho
Danang
Phan Thiet
Hai Phong
Ninh Binh
Vung Tau
Ca Mau

TEMPEL VAN DE LITERATUUR EN DE ONE PILLAR PAGODA
 

Tempel van de Literatuur
De Tempel van de Literatuur (Van Mieu) werd opgericht in1070 door keizer Ly Thanh Tong om literaire eer van de geleerden. Later in 1076, werd de plaats opnieuw gesticht als eerste universiteit van Vietnam die wordt gebruikt om te voeden zonen van mandarijnen. Gedurende die tijd, de vijfde binnenplaats, Tu Giam of School voor de zoons van de natie, werd gebruikt als Ouac klaslokalen en slaapzalen. De tempel is eigenlijk een complex bestaande uit vijf belangrijkste binnenplaatsen en-poorten gedeeld door de twee binnenplaatsen in de voorzijde van de tempel werden pas toegevoegd in de vroege 19e eeuw. De tempel is nu een vredige asiel voor stedelijke mensen. Het merendeel van de ruimten in de compound zijn gewijd aan tuinen, vijvers, hekken en wandelingen door bomenrijen.
De plaats was echt een eerbetoon aan de grootheid van de kennis als het kan worden gezien op de inscriptie op de poort bij de hoofdingang de verplichting voor alle bezoekers in de oude tijd de gewone burger-of koningen om hun paarden afstappen alvorens te betreden.

Een Pillar Pagoda
De One Pillar Pagoda is een bezienswaardigheid die je tijdens een citytrip naar Hanoi zeker moet bezocht hebben. Een groot deel van de originele tempel werd tijdens de Franse oorlog vernietigd, maar de Vietnamese regering heeft na de oorlog in 1955 de tempel laten herbouwen. De oorspronkelijke constructie werd in opdracht van de heerser Ly Thai Tong gebouwd om de lang verwachte geboorte van een erfgenaam te herdenken. Naar aanleiding van een voorspellende droom liet hij de tempel in de vorm van een lotusbloem bouwen om zo zijn geluk te vieren. De One Pillar Pagoda ligt niet ver van het Ho Chi Minh Mausoleum.